Flexwonen is de laatste jaren steeds populairder geworden. Flex woningen zijn vaak te vinden op vakantiehuizen of pensionering gemeenschappen, evenals leegstaande woningen die kunnen worden gebruikt op korte termijn voor degenen die het wensen! De prijzen variëren van laag tot redelijk, afhankelijk van waar je naar kijkt, aangezien gemeenten geprefabriceerde huizen klaar kunnen hebben staan als er een tekort is, dus de prijzen verschillen meestal niet te veel tussen verschillende soorten woonoplossingen zoals deze.

Voor wie is flexwonen bedoeld?

Flexwoningen zijn voor iedereen die op zoek is naar een tijdelijke woning, maar weinig kans heeft om er een te vinden. Bijvoorbeeld, flexwoningen kunnen worden gebruikt door mensen die gaan scheiden of hun huis verkopen zonder onmiddellijke manier om naar de nieuwe plek te verhuizen; studenten die op studiereis gaan en op korte termijn accommodatie nodig hebben, enz. Een perfecte pasvorm deze eigenschappen zijn bekend als “Flexi-Houses”, omdat dit type is gemaakt net toen je ze het meest nodig!

Flexwoningen zijn een andere geweldige manier om huisvesting te bieden voor uw personeel. Een bedrijf kan kiezen voor de optie van volledig gemeubileerde, flexibele woon / werkruimten die kunnen worden aangepast in grootte en type, afhankelijk van wat er nodig is bij de hand!

Voordelen

Flexwonen is een ideale oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een huurwoning maar er geen kunnen vinden die aan hun wensen voldoet. Bij een normale huurovereenkomst is er vaak een bepaalde tijd dat je je borg terug moet hebben en als dat twee jaar of langer duurt dan wordt het moeilijk. Flexibel wonen is mogelijk met maandelijkse huurprijzen vanaf 1 maand! Een ander voordeel is dat er geen gaten vallen tussen de huizen, zoals het geval is als iemand verhuist vanwege omstandigheden zonder eerst te regelen.

Flexi-woningen zijn de oplossing voor alle huisvestingsproblemen van de samenleving. Zowel daklozen, arbeidsmigranten als statushouders kunnen er gebruik van maken! Bovendien heeft het ook een positief effect op onze industrie omdat dit type woonruimte innovatie in de bouw stimuleert en tegelijkertijd de circulatie binnen de bouw bevordert (bijvoorbeeld hergebruik van materialen).

Waar te vinden?

Flexwoningen worden door verschillende partijen aangeboden. SNF is een stichting die aanbieders van flexwoningen voorziet van certificaten, en na dit certificaat kunnen ze goedgekeurd worden om dergelijke woonvormen aan te bieden via het programma van de organisatie dat bekend staat als Flexwoning+. Een woning moet aan bepaalde eisen voldoen voordat deze in aanmerking komt voor een aanbod van een van deze bedrijven. Als een aanbieder goedkeuring heeft gekregen onder wettelijk vastgelegde voorwaarden dan weet je dat je potentiële onderkomens aan die criteria voldoen. Want SNF controleert elk jaar of elke woning voldoet zodat er nooit meer een aanpassing zoals de vorige keer nodig zal zijn!

Huurperiode

Een flex appartement is een van de vele opties als het gaat om het huren van een woning. Flexibiliteit en gemak zijn enkele voordelen die deze vorm van huren handig maken voor mensen die anders misschien een te dure woning hebben of voor langere termijn verplichtingen zoals een huwelijk met kinderen!

Huurvoorstel

Na een inventarisatie van uw wensen, wordt een duidelijk huurvoorstel gedaan. Het contract hangt af van wat u wilt en hoeveel ruimte er beschikbaar is – van korte termijn accommodatie voor vrienden of familievakanties tot lange termijn huur in huizen met meerdere slaapkamers; er is iets perfects, hoe groot of klein de behoefte ook is!

Controles

De maandelijkse controles van de SNF zijn logisch omdat huizen altijd al hun inrichting hebben en u niet met uw eigen spullen hoeft om te gaan. Deze controles gebeuren op afgesproken dagen en daarom is het belangrijk dat deze dingen ook op voorhand gecommuniceerd werden! Het kan verlengd worden indien gewenst, hoewel lange huurcontracten niet mogelijk zijn door de tijdsbeperkingen (1 jaar).

Een voordeel van het wonen in een woonzorgcentrum zoals deze: ze sturen elke maand iemand op pad voor inspecties – dus geen zorgen 🙂

Conclusie

De perfecte oplossing voor als je zo snel mogelijk uit je huis moet, zijn flexi-huizen een bijzonder tijdelijke optie. Ze worden aangeboden door de meeste gerenommeerde verhuurders en beschikken over alle benodigdheden: veiligheid, hygiënische normen (om ervoor te zorgen dat ze niet vuil worden), maar ook comfort! Als dit klinkt als iets voor jou, lees dan hieronder hoe wij je kunnen helpen een goede deal te vinden – ik weet zeker dat er iemand in ons bedrijf is die zo snel mogelijk wat extra ruimte in zijn agenda kan gebruiken 🙂