Veel studenten kunnen wel wat hulp gebruiken met hun huur. Als student kom je echter niet altijd in aanmerking voor huursubsidie, omdat er veel factoren meespelen en niet alle aanvragers worden geaccepteerd, net zoals particuliere verhuurders eerst moeten worden goedgekeurd voordat ze een huurder accepteren!

Wanneer krijg je als student huurtoeslag?

De huurtoeslag is een belangrijk onderdeel van het financiƫle steunsysteem voor studenten. Het kan erg moeilijk zijn om deze toelage te krijgen, omdat je woning aan bepaalde criteria moet voldoen en je in die categorie moet passen, anders loop je het risico dat je geen toelage krijgt!

De woning die u huurt, moet officieel als zelfstandig worden aangemerkt.

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een maximale rekenhuur vastgesteld, die slechts kan oplopen tot 652 euro voor wie ouder is dan 23 jaar en 389 euro voor wie 22 jaar of jonger is – exclusief eventuele kosten die tijdens uw verblijf kunnen ontstaan!

Kamerhuur

Als je een kamer huurt, is het belangrijk dat je in een aangewezen eenheid woont. Alleen dan heeft je kamer recht op de huurtoeslag van VROM en deze toeslag is altijd meer dan 212 euro geweest sinds 1997 toen ze hun nieuwe wet invoerden! Een specifiek gebouw of appartementsblok is hiervoor aangewezen met eenheden die vanaf 1 juli van datzelfde jaar worden gebouwd – wacht dus niet langer als u nu extra cashflow in uw huishouden wilt!

Huurtoeslag berekenen

Als u denkt dat uw gezin in aanmerking komt voor huursubsidie, kunnen wij op onze website het bedrag berekenen dat als toeslag zal worden uitbetaald. Zo niet, bel ons dan gewoon en spreek met iemand die meer informatie heeft!