Verhuizen is een van de meest stressvolle dingen om te doen, maar het kan gemakkelijker worden gemaakt met wat hulp. Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het zoeken naar een huis en het vinden van de juiste plek voor u of uw dierbaren. In dit artikel vindt u een aantal tips voor het vinden van een huis dat past bij uw wensen en budget, zodat u kunt genieten van een stressvrije verhuizing!

Zoeken uit interesse

U kunt naar huizen kijken uit nieuwsgierigheid, zoals in het geval van een makelaar die op de hoogte moet zijn van de huizenmarkt. U kunt ook een ander doel hebben: zodat u vergelijkbare woningen vindt die een idee geven over wat uw eigen huis zou verkopen als het nu verkocht zou worden of hoeveel het vandaag waard is. Alvorens te beslissen of verkopen echt de moeite waard is om te doen!

Waar moet je opletten?

Wat zoek je als je op zoek bent naar een huis? Leeftijd, ligging ten opzichte van winkels en ziekenhuizen of openbaar vervoer. Misschien biedt een appartement meer dan alleen ruimte – misschien heeft u niet alleen toegang tot uw eigen auto maar soms ook tot die van een chauffeur! Houd hier rekening mee als er een extra service bij komt kijken, zodat u misschien een hogere prijs betaalt zonder te krijgen wat u verwacht (lift etc.).

Welk type woning het beste bij mijn behoeften past, hangt altijd af van de persoon zelf.

Het juiste huis is het huis dat aan al uw behoeften voldoet. Of het nu een gezinswoning, een beleggingspand of gewoon ergens om basis te bellen voor wanneer reizen in het buitenland, moet u bepaalde functies en voordelen

De oppervlakte van mijn potentiële toekomstige verblijfplaats moet schoon zijn met natuurlijk licht dat door elk beschikbaar venster (s) komt. Daarnaast wil ik graag een soort achtertuin indien mogelijk, maar niet essentieel (hoewel het hebben van planten in de buurt wonderen zal doen!). Zolang ze niet te groot worden, kunnen beren er ook in klimmen, dus geen zorgen! 🙂 En als laatste maar zeker nooit de minste – deze must have…ummmm SLAAPKAMERS!!!

“Je bent op zoek naar een huis, dus wat hoop je te vinden? Is er genoeg ruimte en is uw garage of carport beschikbaar. Aarzel niet als het antwoord nee is – hoogstwaarschijnlijk zal iemand er uiteindelijk een bouwen.”

Hoe ziet uw droomhuis eruit? Wat zoek je in een huis om het als de perfecte plek te laten voelen.

Spreken al deze kenmerken u aan: een eigen parkeerplaats, dicht bij scholen of voorzieningen zoals winkels en openbaar vervoer (op loopafstand); een goede buurt waar geen luidruchtige buren in de buurt zijn die ’s nachts te laat op zouden kunnen zijn, waardoor uw slaappatroon verstoord zou kunnen raken. Dit zou niet alleen gevolgen kunnen hebben voor jonge kinderen, maar ook voor oudere mensen zonder familie om zich heen… En tenslotte welk type buurt het beste zou werken, afhankelijk van hoe groot de gezinnen zullen worden als er eenmaal kinderen komen!

Wat kan er worden afgetrokken van de aankoopprijs? En hoeveel kost het om daar nog bovenop te komen, bijvoorbeeld met een bouwkundige inspectie en reparaties indien nodig. Neem ook een oudere woning; u zult meer informatie willen zodat uw investering in goede handen is!

Online!

Als eerste stap in het vinden van je droomhuis is het belangrijk te begrijpen welke kwalificaties je nodig hebt. Wat zal dit huis anders maken dan de huizen die al gepasseerd zijn? Voldoen ze aan een van deze vragen

Vind ik het echt leuk waar we nu zijn en niet alleen omdat geen andere plek zo goed lijkt of lijkt het online bekijken van huizen te ingewikkeld…? Ben ik financieel bereid genoeg om zelfs als iets niet meteen lukt (d.w.z. als de hypotheek niet wordt goedgekeurd), dan misschien later… ? En tenslotte – kunnen al die vakjes op elk formulier worden afgevinkt.

Je zult verbaasd zijn hoeveel huizen er online beschikbaar zijn. Maar kijk niet alleen naar wat er op de foto staat; zorg ervoor dat je het huis persoonlijk gaat bekijken! Bekijk de hoeken en de verlichting voordat u uw definitieve beslissing neemt. En lees ook de recensies van vorige huiseigenaren die misschien een andere kijk op deze kwestie hebben dan u (hoewel u hun mening met een korreltje zout moet nemen). Maak een geïnformeerde keuze door het krijgen van pre-goedgekeurd voor een lening bedrag dat JIJ past – niet iemand anders droom lijst of budget eisen, want als er ooit een stuk advies dat ik zou kunnen geven: ken uzelf!

De rentevoeten zijn aan het stijgen, maar laat u niet verleiden om snel een huis te kopen omdat de rente nog steeds zeer laag is. Als u deze vragen kunt beantwoorden, ga dan op zoek naar huizen en vind er een die aan uw wensen voldoet zonder mis te grijpen!

Het is een leuke sport

Bent u op zoek om geld te investeren in onroerend goed? Dan kent u de huizenmarkt en ziet u wat er gaande is. Uw bank biedt geen geweldige rentetarieven, dus het is geen verrassing dat mensen zich wenden tot het investeren van hun overtollige middelen in een meer winstgevende sector als deze!

Als u op zoek bent naar een huis, kijk dan vooral naar huizen die op de markt zijn. U vindt vaak huizen verkocht door mensen die gaan door echtscheidingen of degenen die niet kunnen veroorloven twee huizen meer – deze eigenschappen zou goede investeringen te maken ook!

Als het op onroerend goed aankomt, ken de regels van elk spel. Dit kan een geweldige kans voor u zijn als geld geen probleem is en al uw behoeften in één huis kunnen passen! U moet wat onderzoek doen voordat u investeert om erachter te komen of dit onroerend goed het waard is om te kopen op een veiling; maar als er iets overblijft van de aankoopprijs na het afbetalen van schulden, aarzel dan niet – “speel” ermee door te proberen deze huizen te verkopen op wederverkoop marktplaatsen (en maak eventuele verliezen snel goed). Raadpleeg echter professionals die ervaring hebben met uitsluitend handelen op dit gebied, omdat zij waarschijnlijk beter advies zullen geven dan iemand anders ooit zou kunnen hopen.